Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Su Ürünleri Uygulama ve Araştırma Merkezi (SURAM) 17 Ekim 2020 tarihli 31277 sayılı Resmî Gazete ilanı ile yürürlüğe girmiştir. Su Ürünleri Uygulama ve Araştırma Merkezi yönetmeliğinin 7. maddesinin 1. fıkrasına istinaden 08 Şubat 2021 tarihinde ilk kez göreve başlayan Merkez Müdürü ve aynı yönetmeliğin 7. maddesinin 2. fıkrasına istinaden 16 Mart 2021 tarihinde ilk kez göreve başlayan Merkez Müdür Yardımcıları ve Yönetim Kurulu ile faaliyetlerine başlamıştır.

Manavgat Kaymakamlığı Manavgat Milli Emlak Müdürlüğü’nün Çenger Mahallesi 168 Ada 1 parsel numaralı 10.160,95 m2 taşınmazın Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’ne devri sonrasında aynı taşınmazın Su Ürünleri Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne tahsisi ile 17 Mart 2021 tarihinde Manavgat Deniz Bilimleri Eğitim, Araştırma ve Üretim İstasyonu (SURAM MAR) adı altında Su Ürünleri Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü’ne bağlı bir birim oluşturulmuştur.

SURAM olarak mottomuz “Daha fazla MAVİ, daha fazla GELECEK